Clicky

 
Transport Online - FNV komt met plannen voor acties bij Tata Steel

FNV komt met plannen voor acties bij Tata Steel

FNV komt met plannen voor acties bij Tata Steel
08-06-2020 08:50 | Arbeidsvoorwaarden | auteur AFN

IJMUIDEN - Vakbond FNV overlegt deze dagen over de acties die er bij Tata Steel in IJmuiden worden gehouden. De leden van de bond kozen vorige week unaniem voor actie om te voorkomen dat er honderden ontslagen vallen bij het voormalige Hoogovens. De Europese directie van Tata kreeg nog tot en met woensdag om schriftelijk te garanderen dat er geen banen verdwijnen, dus tot die tijd worden er sowieso geen acties gevoerd.

Het is bij het staalbedrijf in IJmuiden al langere tijd onrustig. Vorig jaar besloot het Indiase moederbedrijf dat de Europese tak zijn eigen broek moet ophouden. De Europese directie besloot daarom kosten te besparen en banen te schrappen. Daarvan komt een fors deel voor rekening van IJmuiden, maar daar wijzen ze naar de Engelse zusteronderneming die verlieslijdend is. Tata Steel Nederland is juist winstgevend.

Uiteindelijk was het vertrek van directeur Theo Henrar van Tata Steel Nederland, op aandringen van de directie, de druppel die de emmer deed overlopen. Dat leidde al tot een aantal spontane acties, maar voor het personeel is nu de tijd aangebroken om officieel actie te gaan voeren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,629

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions