Transport Online - Ruim 11.00 euro boete, rijverbod en 40 dagen gevangenisstraf voor sjoemelende chauffeur in Denemarken

Ruim 11.00 euro boete, rijverbod en 40 dagen gevangenisstraf voor sjoemelende chauffeur in Denemarken

Ruim 11.00 euro boete, rijverbod en 40 dagen gevangenisstraf voor sjoemelende chauffeur in Denemarken
04-06-2020 11:40 | Buitenland | auteur Redactie

SKAERUP - Een 47-jarige Poolse chauffeur werd dinsdag 2 juni tegengehouden door de Zuidoost-Jutlandse politie in Denemarken. Woensdag kreeg hij voor de rechtbank zijn starf opgelegd.

Al snel bleek, nadat de politie met hem wat woorden gewisseld had, dat de chauffeur wat op zijn kerfstok had. Hij werd beschuldigd van het vervalsen van een tachograafschijf, het afleggen van valse verklaringen aan de politie door het presenteren van onjuiste/valse vakantieverklaringen en het manipuleren van gegevens van de tachograaf door het vernietigen van tachograafschijven.

Hij werd woensdagochtend gehoord tijdens een constitutionele hoorzitting.

Speciaal aanklager Pernille Moesborg zegt over de zaak: “De chauffeur pleitte schuldig en de zaak kon daarom onmiddellijk worden beslist met een zogenaamde onmiddellijke straf. Hij legde uit dat het bedrijf onder druk stond en door de coronacrisis veel opdrachten kreeg. Hij had daardoor moeite met het naleven van de rij- en rustregels. Om de indruk te wekken dat de regels werden nageleefd, nam hij verschillende vakantieverklaringen mee en vernietigde hij zijn tachograafschijven. Op deze manier zorgde hij ervoor dat het leek alsof hij net was begonnen met rijden na vakantie te hebben gehad."

Hij werd veroordeeld tot 40 dagen gevangenisstraf, een boete van 84.000 kr., omgerend 11.268 euro, een onvoorwaardelijk rijverbod voor het rijden van zware voertuigen in Denemarken voor de duur van zes maanden en uitzetting met een inreisverbod van zes jaar.

De chauffeur ontving de straf en werd in hechtenis genomen voor zijn gevangenisstraf.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,748
Diesel1,413

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions