Clicky

 
Transport Online - Commissarissen Lufthansa nu wel akkoord met steunpakket

Commissarissen Lufthansa nu wel akkoord met steunpakket

Commissarissen Lufthansa nu wel akkoord met steunpakket
01-06-2020 18:38 | Coronavirus | auteur ANP/BLOOMBERG

FRANKFURT - De raad van commissarissen van Lufthansa is nu wel akkoord gegaan met het steunpakket dat de luchtvaartreus van de Duitse overheid kreeg, inclusief de bijbehorende voorwaarden van de Europese Commissie. Hierdoor is de miljardensteun om Lufthansa overeind te houden, een stap dichterbij gekomen. Alleen de aandeelhouders van het Duitse concern moeten nog hun fiat geven.

De commissarissen van Lufthansa lagen vorige week nog dwars omdat ze de voorwaarden van Brussel onverteerbaar vonden. Vrijdag kwamen de Duitse overheid en de Europese Commissie vervolgens een compromis overeen, wat toen ook meteen goedkeuring verkreeg van het bestuur van het bedrijf zelf. Lufthansa moet het aantal vliegtuigen op de vliegvelden van Frankfurt en München elk met vier toestellen verminderen. Ook dient de onderneming afstand te doen van een aantal aantal slots op de luchthavens. Een slot is een term voor de tijdsperiode waarbinnen een vliegtuig mag opstijgen of landen op een vliegveld.

Volgens vicevoorzitter Margrethe Vestager van de Europese Commissie is het inleveren van slots als compensatie voor steun eerder uitgebreid besproken met de lidstaten voor de commissie de regels voor staatssteun in verband met de coronacrisis tijdelijk versoepelde. "Slots zijn beperkt en dus een machtig concurrentiemiddel", liet de Deense vorige week al weten. Duitsland wil het noodlijdende Lufthansa redden door een belang van 20 procent te nemen voor 6 miljard euro en garant te staan voor een lening van 3 miljard euro.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,928
Diesel1,899

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden