Clicky

 
Transport Online - 'Ryanair eist loonoffer van Frans personeel'

'Ryanair eist loonoffer van Frans personeel'

'Ryanair eist loonoffer van Frans personeel'
01-06-2020 09:51 | Coronavirus | auteur ANP

PARIJS - Ryanair zou van personeel in Frankrijk eisen dat zij 10 tot 20 procent van hun loon inleveren om de van huis uit Ierse prijsvechter door de coronacrisis te loodsen. Als personeel de geste weigert dan volgt mogelijk ontslag. Vakbonden spreken van chantage. Het Franse televisiestation BFM bericht over de kwestie.

Volgens het bericht van BFM gaat het bij de hoogste lonen om een salariskorting van 20 procent. Bij de minste verdieners gaat het om het inleveren van zeker 10 procent van het salaris. In geval van weigering zouden 23 van de 81 piloten van Ryanair en 27 van de 160 cabinemedewerkers in Frankrijk hun baan kunnen verliezen.

Volgens de plannen zouden de medewerkers het vijf jaar lang met een lager loon moeten doen. Daarna zouden de lonen weer worden verhoogd. Verder wordt het loon van ingehuurde piloten verlaagd.

Verdeeld

Vakbonden in Frankrijk reageerden verdeeld op de plannen. Pilotenbond SNPL zou de prestatieovereenkomst hebben aanvaard in afwachting van betere tijden. De bond zou de toezegging hebben gekregen dat Ryanair geen personeel ontslaat.

Cabinebond SNPNC zou om opheldering hebben gevraagd, maar heeft nog geen reactie ontvangen. Loonverlagingen zijn volgens de bond onaanvaardbaar. Een gang naar de rechter wordt niet uitgesloten.

Volgens Ryanair is sprake van tijdgebonden maatregelen om zoveel mogelijk banen te behouden. De Ieren wijzen ook naar de situatie bij sectorgenoten. Eerder had Ryanair aangegeven dat het 3000 man personeel ontslaat.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden