Clicky

 
Transport Online - Onderzoek naar juichende brandweer bij brand Van der Heijden Transport [+video]

Onderzoek naar juichende brandweer bij brand Van der Heijden Transport

Onderzoek naar juichende brandweer bij brand Van der Heijden Transport [+video]
31-05-2020 14:22 | Brand | auteur Redactie | Mediawatch

HAPERT - Brandweermensen die juichen en een grote brand bij transportbedrijf Van der Heijden in Hapert ‘mooi’ noemen. Die video gaat rond op social media. De Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost is niet blij met deze beelden vanuit de brandweerwagen en gaat dit daarom intern onderzoeken. Dat melden Omroep Brabant en het Brabants Dagblad.

"Het is de toon die de muziek maakt. We gaan kijken hoe we in de toekomst moeten omgaan met sociale media", zegt officier van dienst François Peeters van de brandweer. "Sociale media zijn niet meer weg te denken dus we moeten ons er meer van bewust zijn dat filmpjes, ook als ze voor intern gebruik zijn gemaakt, op grote schaal gedeeld kunnen worden."

"Dit is waar je al die jaren voor traint, hoe tragisch ook"

De directie van Van der Heijden Transport tilt zelf niet zo zwaar aan het filmpje en zegt: "We begrijpen de boze en negatieve reacties op het filmpje. Toch betreuren wij, als directie en management, dit. Hoe tragisch het voor ons ook is; we begrijpen dat dit voor een brandweerman of -vrouw is waarvoor je het doet. Dit is waarvoor je bent opgeleid. Dit is waar je al die jaren voor traint."

"Mensen, vergeet niet dat de brandweer met gevaar voor eigen leven twee panden heeft kunnen redden. En ze zullen nog dagen bezig met nablussen. Grote dank aan alle betrokken brandweerkorpsen en andere hulpdiensten voor jullie inzet", besluit de directie van Van der Heijden Transport in een reactie op de video.

Foto's

  • J.Roeland
    Brandweer West en Midden Brabant.
  • J.Roeland
    Shell Moerdijk
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie

Rijverboden