Transport Online - DTC en Koning en Drenth gaan fuseren

DTC en Koning en Drenth gaan fuseren

DTC en Koning en Drenth gaan fuseren
29-05-2020 16:47 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

DRACHTEN - Na vijf jaar intensief te hebben samengewerkt, hebben DTC en Koning en Drenth overeenstemming bereikt tot het aangaan van een fusie. "Door gezamenlijk de toekomst te betreden zijn er veel synergievoordelen. Denk hierbij aan groter volume, gezamenlijke inkoop, bundeling van onderhoud en reparatie, combineren van vrachten en breder aanbod van transport. Daarnaast kan er enorm geprofiteerd worden van elkaars netwerk en kennis", aldus Louw van der West van DTC.

DTC is Dé Transport Compagnon en specialist op het gebied van vervoer van afval, maar kan daarnaast ook alle andere soorten ladingen vervoeren. Het huidige werkgebied omvat Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Denemarken. DTC beschikt over alle (afval)vergunningen voor het vervoer van groene lijst, rode lijst en ADR afval. Tevens zijn ze geregistreerd voor het vervoer van dierlijke restproducten. Dagelijks rijden er 40 combinaties bestaande uit walking floors, tautliner en containerauto’s.

Koning en Drenth is specialist op het gebied van losgestorte goederen. Naast het vervoer met walking floors, (vloeistofdichte) kippers en containerauto’s wordt er ook met ADR containers, mestopleggers en tautliners gereden. Hun werkgebied is Nederland, Duitsland, België, Verenigd Koninkrijk, Luxemburg en Denemarken. Koning en Drenth beschikt over alle benodigde (afval)vergunningen voor het vervoer van groene lijst, rode lijst en ADR afval. Tevens zijn ook zij geregistreerd voor het vervoer van dierlijke restproducten en zijn ze GMP gecertificeerd. Daarnaast beschikt Koning en Drenth over een eigen werkplaats, wasstraat en spoelplek.

Gezamenlijk kunnen beider bedrijven nu alle mogelijke vormen van (afval)transport voor de klanten verzorgen. Tevens kunnen door de fusie zowel de garage als de wasstraat in Beerta verder uitgebouwd en gemoderniseerd worden, zodat op termijn ook voor derden gerepareerd en gewassen kan worden. Beerta is voor de route naar Noord Duitsland en Scandinavië een perfecte locatie hiervoor. Direct liggend aan de A7, waarbij tevens op een openbare tanklocatie van BP getankt kan worden.

Zowel DTC als Koning en Drenth beschikken over een eigen wagenpark met alleen EuroVI trucks. Waarbij de eerste trucks al op HV0100 rijden, waarbij een CO2 reductie van 89 procent kan worden behaald. Gezamenlijk willen de bedrijven in de toekomst hun CO2 voetafdruk nog meer verminderen om op die wijze bij te dragen aan een milieuvriendelijker klimaat voor de huidige en opvolgende generaties en behoud van de natuur.

Beide bedrijven blijven in de huidige vorm bestaan en zullen de werkzaamheden onder eigen naam blijven voortzetten. De internationale planning zal in Drachten worden verzorgd en de regionale planning in Beerta.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,656
Diesel1,301

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions