Clicky


Containers van containerschip de 'APL England' slecht gesjord

Containers van containerschip de 'APL England' slecht gesjord [+foto's]
29-05-2020 11:41 | Buitenland | auteur Redactie

BRISBANE - Bij inspecties van het containerschip de 'APL England', dat zondag 24 mei meer dan veertig containers verloor op zee, zijn ontoereikende sjorvoorzieningen voor vracht en zwaar gecorrodeerde bevestigingspunten voor containers op het dek gevonden.

De 'APL England' wordt momenteel vastgehouden in de haven van Brisbane en het schip zal niet eerder worden vrijgegeven totdat deze ernstige tekortkomingen zijn verholpen. Dit is een zaak van de scheepseigenaar, American President Lines (APL), en de operator om dit te corrigeren.

Volgens de AMSA, die het onderzoek leidt, is het duidelijk dat het risico op verlies van containers aanzienlijk verminderd had kunnen worden.

AMSA verwacht dat de scheepseigenaar en zijn verzekeraar de volledige verantwoordelijkheid nemen voor het aanpakken van eventuele gevolgen van dit incident: "We hebben vernomen dat de verzekeraar al aannemers inschakelt om enkele van de drijvende containers op te halen."

De Challenger-jet van AMSA zette zijn zoektocht afgelopen dagen voort met een luchtonderzoek aan de kust van New South Wales om te helpen bij het lokaliseren en identificeren van half ondergedompelde containers in het water. "De zoektocht identificeerde twee locaties waarvan we nu weten dat ze vijf containers zijn, waaronder één set van vier aan elkaar vergrendelde containers."