Clicky


Bleckmann breidt zijn activiteiten uit in Groot-Brittannië en opent een nieuw fulfilmentcentrum

Bleckmann breidt zijn activiteiten uit in Groot-Brittannië en opent een nieuw fulfilmentcentrum
26-05-2020 11:23 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

EINDHOVEN - Bleckmann, de specialist in end-to-end logistieke oplossingen voor mode- en lifestylemerken, breidt zijn Britse activiteiten uit en kondigt de opening aan van een nieuw distributiecentrum voor meerdere klanten in Magna Park, Lutterworth. Het nieuwe BREEAM Very Good-gecertificeerde magazijn is strategisch gelegen in de ‘Gouden driehoek’ van de logistieke regio Midlands en biedt meer dan 40.000 m² vloeroppervlak.

Met deze investering ondersteunt Bleckmann verdere groei van bestaande en nieuwe internationale klanten in hun B2B- en B2C-kanalen, in binnen- en buitenland. Bleckmann zal in de regio hiermee tot 200 werkplekken realiseren.

Het nieuwe distributiecentrum in Lutterworth heeft directe toegang tot een uitstekende en multimodale infrastructuur, met de nabijheid van grote transportknooppunten en luchthavens (Birmingham, Londen). Dit nieuwe BREEAM Very Good gecertificeerde fulfilment center draagt bij aan het streven naar meer duurzaamheid en het gebruik van hernieuwbare energie binnen Bleckmann.

“We zijn trots dat we deze nieuwe site openen. Het is een grote mijlpaal om verdere groei van ons bedrijf in Groot-Brittannië mogelijk te maken, zelfs in deze buitengewone tijden. Met geplande investeringen in high-end automatisering ter plaatse, zullen we onze klanten nog meer flexibiliteit en hogere serviceniveaus bieden, terwijl hun bedrijf groeit,” aldus Mark van Onna, General Manager Real Estate bij Bleckmann.

“Uitbreiding van onze capaciteit in Groot-Brittannië zal Bleckmann in staat stellen om voldoende ruimte te garanderen om op te schelen en nieuwe zakelijke kansen aan te kunnen. Het fulfilmentcentrum in Lutterworth zal meer dan 40 000 m² vloeroppervlakte bieden,” voegt Tim Faint, General Manager VK bij Bleckmann, toe.

“We zijn verheugd Bleckmann aan te kondigen als het nieuwste lid van onze Magna Park-klantengemeenschap en kijken ernaar uit om onze samenwerking met hen in de komende jaren uit te breiden,” zegt Joe Garwood, Development Director bij Gazeley.

Gelegen in het hart van de 'Britse logistieke gouden driehoek', is Magna Park Lutterworth een iconische ontwikkeling, bij uitstek geschikt voor de snelgroeiende supply chain-activiteiten van de huidige distributiebedrijven.

Met de opening van deze locatie biedt Bleckmann tot 200 nieuwe werkplekken in de regio aan. Met de verdere groei van het bedrijf zullen naar verwachting meer vacatures beschikbaar komen. Bleckmann zet zich in om een sterkere band aan te gaan met de Britse markt en zowel binnenlandse als internationale klanten te ondersteunen.