Clicky


Containerschip de 'APL England' verliest veertig containers nabij kust van Australië

Containerschip de 'APL England' verliest veertig containers nabij kust van Australië [+video's]
25-05-2020 13:32 | Incidenten | auteur Redactie

SYDNEY - Zondagochtend 24 mei rond 06:10 uur plaatselijke tijd heeft het onder Singaporese vlag varende containerschip de APL England veertig containers verloren voor de kust van Australië. Het schip verloor de containers tijdens hoge golven en slecht weer ongeveer 73 kilometer ten zuidoosten van Sydney.

Op dat moment was het schip onderweg van Ningbo, China naar Melbourne, Australië.

Korte tijd viel de stroom uit op het schip maar dat werd binnen een paar minuten hersteld. Tijdens de stroomuitval meldde het schip dat het zwaar aan het deinen was waardoor stapels containers instortten en zo'n veertig containers overboord sloegen.

De kapitein van de APL Engeland heeft gemeld dat nog eens 74 containers zijn beschadigd terwijl nog eens zes containers uitsteken aan stuurboord zijde en drie containers aan bakboord kant.

Het schip is omgedraaid en is nu op weg naar Brisbane, Queensland. Het schip zal zodra het de haven heeft bereikt geëinspecteerd worden.

Sommige containers werden al gespot in het water maar berging werd belemmerd door slecht weer en slecht zicht. Het schip heeft geen schade aan de romp gemeld.

Dit is niet het eerste incident met het verliezen van container van de APL Engeland. De APL Engeland verloor eerder 37 containers in de Great Australian Bight in augustus 2016 als gevolg van zware deining in de ruwe zee.