Clicky


Politie stuit op 'onwel' geworden vrachtwagenchauffeur

Politie stuit op 'onwel' geworden vrachtwagenchauffeur [+foto]
20-05-2020 08:54 | Opmerkelijk | auteur Redactie

SCHIPLUIDEN - [update woe 14:14 uur] De politie heeft in de nacht van disndag 19 mei op woensdag 20 mei een onwel geworden vrachtwagenchauffeur aangetroffen op de Lotsweg in Schipluiden. De man lag in zijn cabine en stond met zijn vrachtwagen midden op de weg.

Agenten waren aan het surveilleren toen zij op de Lotsweg een vrachtwagen dwars over de weg zagen staan. De agenten gingen op zoek naar de chauffeur. In de cabine van de vrachtwagen zagen zij een man in zijn stoel zitten. De chauffeur hing over zijn stuur en reageerde niet. Hierop werd direct om een ambulance gevraagd.

Nadat de politie de cabine opende, werd de man wakker. Hij werd door het ambulancepersoneel onderzocht, maar bleek geen medische klachten te hebben. De chauffeur is kort daarna aangehouden voor het mogelijk rijden onder invloed van drugs of alcohol. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Team Transport van de politie kwam ter plaatse en heeft de vrachtwagen naar een veilige plek gereden.

'Alleen klep aan het dichtdoen'

Volgens de betrokken chauffeur klopt het bovenstaande niet en stond hij daar alleen om zijn achterklep dicht te doen. De chauffeur zegt ook niet onwel te zijn geworden en ook geen drugs te hebben gebruikt. Wel is hij door de politie meegenomen naar het bureau voor een bloedtest. Volgens de betrokken chauffeur is daar echter niets uitgekomen.