Clicky


Barneveldse Kraanverhuur neemt unieke VOLVO FMX460 8x4 met Liebherr LTF 1045 4.1 telescoopkraan in gebruik

Barneveldse Kraanverhuur neemt unieke VOLVO FMX460 8x4 met Liebherr LTF 1045 4.1 telescoopkraan in gebruik
29-04-2020 19:12 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

BARNEVELD - Vorige week is door Barneveldse Kraanverhuur een nieuwe VOLVO FMX met een Liebherr LTF1045-4.1 in gebruik genomen. Het bedrijf heeft gekozen voor deze combinatie omdat ze voor service en onderhoud de specialist echt om de hoek hebben, maar temeer omdat de technische mogelijkheden van het Volvo chassis uitermate geschikt zijn voor deze opbouw.

De specifieke keuze voor een dergelijke combinatie berust op het feit dat de onderwagen bij het transport met een hogere snelheid kan rijden tegen een gunstiger brandstof- en onderhoudstarief. Daarnaast is deze telescoopkraan snel operationeel inzetbaar.

Het Barneveldse familiebedrijf bestaat ruim 50 jaar en met een 45 tal werknemers zorgt men dat alledaagse opdrachten efficiënt en met specialistische kennis worden uitgevoerd. Of het nu verticaal of horizontaal moet, het team van vakbekwame machinisten staat dagelijks klaar voor tal van opdrachtgevers in binnen- en buitenland. Het machine- en wagenpark van BKV telt een kleine 30 tal telescoop-, rups- en mobiele torenkranen, varierend van 40 tot maar liefst 750 ton. Daarnaast zijn er ook nog een tiental trekkers met diepladers actief in het horizontaal verticale (speciaal) transport.

 

De werkplaats in Barneveld heeft voor de voorbereidingen en verschillende aanpassingen aan het chassis gezorgd en Liebherr-Werk Ehingen GmbH voor de opbouw van de LTF 1045-4.1. Deze telescoopkraan heeft een maximale hijscapaciteit van 45 ton op 2,5 meter. De kraan is uitgevoerd met een hoofdmast van 35 meter en een jib van 9,5 meter.

De Volvo FMX is voorzien de D11 motor met 460 pk volgens de nieuwste en strengste Euro 6-D norm. Verder is hij uitgerust met met het Volvo Dynamic Steering welke machinist Robert d.m.v. persoonlijke instellingen naar eigen behoefte kan instellen. De naafreductie achterassen zorgen voor de juiste en gelijkmatige overbrenging en hebben een technisch draagvermogen van maar liefst 26 ton, en dat is een prettige gedachte bij een totaal eigen gewicht compleet van maar liefst 38.000 kg.