Clicky


'Nog geen akkoord over noodsteun Lufthansa'

'Nog geen akkoord over noodsteun Lufthansa'
28-04-2020 09:43 | Coronavirus | auteur ANP

FRANKFURT - De Duitse regering en Lufthansa hebben nog geen overeenstemming bereikt over een noodpakket om de luchtvaartmaatschappij door de coronacrisis te loodsen. Bronnen meldden aan persbureau Reuters dat er nog geen akkoord is bereikt in de onderhandelingen. Lufthansa en het Duitse ministerie van Economische Zaken weigerden commentaar te geven.

Eerder kwamen berichten naar buiten dat Duitsland voor circa 9 miljard euro garant staat voor de onderneming. In ruil zou Duitsland wel een rol willen krijgen in de raad van commissarissen, met de mogelijkheid om beslissingen te kunnen blokkeren. Lufthansa noemt het op zijn beurt lastig als regeringen te veel invloed op het bedrijf zouden krijgen

De luchtvaartreus zei eerder ernaar te streven deze week een reddingspakket ter waarde van maximaal 10 miljard euro rond te hebben. Het bedrijf beloofde voor steun ook te zullen aankloppen in Zwitserland, België en Oostenrijk, aangezien Lufthansa met dochters in die landen actief is.

Lufthansa zou ook al in de markt zijn voor een lening van 290 miljoen euro van de Belgische overheid voor Brussel Airlines. Volgens de Belgische nieuwszender VRT is Lufthansa niet van plan zijn Belgische dochter te verkopen. Topman Carsten Spohr zou het in de huidige tijd beter vinden als de luchtvaartgroep bij elkaar blijft.