Clicky


Nieuwe Actros voor Dobbe Transport

Nieuwe Actros voor Dobbe Transport
30-03-2020 17:21 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

ROELOFARENDSVEEN - Dobbe Transport heeft zes nieuwe Actros-trucks in haar vloot verwelkomd. De trucks rijden sinds kort naar Zuid-Frankrijk voor het transport van uiteenlopende goederen. De trekkers zijn geleverd door vaste mobiliteitspartner Mercedes-Benz Dealer Bedrijven.

Moderne truck

De verbeterde brandstofprestaties spelen een belangrijke rol in de keuze voor het nieuwe truckmodel, vertelt logistiek manager Eric Dobbe: “Wij streven altijd naar een efficiëntere bedrijfsvoering en duurzaamheid. Met de nieuwe, wederom zuiniger Actros-trucks maken we daarin een nieuwe stap”.

De verbeterde aerodynamica, de nieuwe achterasoverbrenging en het doorontwikkelde Predictive Powertrain Control (PPC) spelen hierin een belangrijke rol. Gezamenlijk maken zij een brandstofbesparing tot vijf procent mogelijk. Ook qua veiligheid zijn de trucks goed uitgerust. Naast de standaard geleverde MirrorCam en Active Brake Assist 5, beschikken de vrachtwagens ook over dodehoekassistent Sideguard Assist.

Wagenparkbeheerder Peter Wesselius licht de keuze voor dit uitgebreide veiligheidspakket toe: “Het is een signaal naar onze chauffeurs en onze klanten. We zijn zuinig op onze mensen en op de medeweggebruikers. Dat de truck daardoor heel blijft en de inzet gewaardborgd, is een mooie bijkomstigheid.”

Connectiviteit

Binnen Dobbe Transport wordt veel waarde gehecht aan het gebruik van data. Een voorbeeld is de inzet van Mercedes-Benz Fleetboard. Dit telematicasysteem geeft inzicht in de rijstijl van chauffeurs en de invloed op het verbruik, onderhoudskosten, ongevalrisico en boetes. “Aan de hand van de Fleetboard-data zetten wij, indien nodig, chauffeurstrainingen in om gericht op de rijstijl te coachen. Daarbij worden we ondersteund door Mercedes-Benz Dealer Bedrijven” (Mercedes-Benz truckdealer, red.), schetst Wesselius.

Ook wordt op basis van de Fleetboard-gegevens onderhoud gepleegd in de eigen garage of – in het geval van technisch meer geavanceerde ingrepen – door Mercedes-Benz Dealer Bedrijven in Roelofarendsveen. Dobbe Transport onderzoekt momenteel ook de mogelijkheid om connectiviteitsdienst Mercedes-Benz Uptime in te zetten, waarmee stilstand van trucks verder kan worden voorkomen.

Dobbe Transport is een logistiek dienstverlener, actief in het binnenstedelijk, nationaal en internationaal vervoer van al dan niet geconditioneerde goederen. Het transportbedrijf uit het Zuid-Hollandse Roelofarendsveen beschikt over een wagenpark van 80 vrachtwagens, waarvan 53 Mercedes-Benz trucks.

Foto's

  • Bentvelzen Transport
    Bentvelzen Transport
  • Hilmi Kilic
    Vale Logistics
  • Hilmi Kilic
    Vale Logistics
  • Hilmi Kilic
    Vale Logistics