Clicky


Haven Rotterdam blijft operationeel ook na aangescherpte kabinetsmaatregelen

Haven Rotterdam blijft operationeel ook na aangescherpte kabinetsmaatregelen
24-03-2020 09:27 | Haven Nieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - De haven van Rotterdam blijft 24/7 operationeel, ook na de aangescherpte maatregelen die het Nederlandse kabinet heeft afgekondigd op maandagavond 23 maart 2020 tegen verspreiding van het coronavirus. Scheepvaartafhandeling en de daarbij behorende processen in de logistieke keten zijn immers eerder al door de Rijksoverheid aangewezen als vitaal proces om de samenleving draaiende te houden.

Uiteraard blijven Havenbedrijf Rotterdam, het havenbedrijfsleven en nautische dienstverleners in de haven de gezondheidsrichtlijnen en aanbevelingen van de autoriteiten in acht nemen, zoals thuiswerken waar mogelijk, voldoende onderlinge afstand houden en goede persoonlijke hygiëne.

Terwijl gezondheid de hoogste prioriteit heeft, proberen we als Havenbedrijf Rotterdam en (Rijks)Havenmeester de impact van Covid-19 op het functioneren van de Rotterdamse haven en industrie zo beperkt mogelijk te houden. We hebben zeer frequent overleg met de verschillende nautische dienstverleners, bedrijven en belangenorganisaties, zowel bilateraal als in diverse overleggen. Ook met de publieke lokale en nationale autoriteiten is zeer regelmatig overleg. Doel hiervan is om de haven onder de huidige lastige omstandigheden optimaal te laten blijven functioneren.