Transport Online - Action betaalt leveranciers later vanwege coronacrisis

Action betaalt leveranciers later vanwege coronacrisis

Action betaalt leveranciers later vanwege coronacrisis
19-03-2020 09:53 | Coronacrisis | auteur Redactie

AMSTERDAM - Winkelketen Action schuift de rekening van de coronacrisis deels door naar zijn leveranciers. Die krijgen voorlopig een maand later uitbetaald voor geleverde spullen, waarmee Action de voor nu wettelijk geldende betalingstermijn van zestig dagen overschrijdt.

Action bevestigt na eerdere berichtgeving van het Financieele Dagblad dat het gaat om een tijdelijke noodmaatregel. De koopjeswinkel kampt met dalende verkopen in zijn vestigingen en moet de terugval in inkomsten compenseren.

Een zegsvrouw van Action spreekt van een uitzonderlijke situatie. Het bedrijf hoopt op begrip van zijn leveranciers, ook omdat velen van hen volgens Action hebben meegelift op de sterke groei van Action de afgelopen jaren. Action heeft ook nauw overleg met eigenaar 3i over hoe de crisis het hoofd te bieden.

Action heeft zo'n 1600 winkels verspreid over zeven landen. Honderden winkels zijn dicht. De winkels van Action in Nederland zijn tot nader order gewoon open. Wel worden maatregelen getroffen voor de veiligheid van medewerkers en klanten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,660
Diesel1,323

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions