Clicky


Oproep aan tankstations: help vrachtwagenchauffeurs uit de brand

Oproep aan tankstations: help vrachtwagenchauffeurs uit de brand
17-03-2020 23:45 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Tankstations moeten vrachtwagenchauffeurs uit de brand helpen nu ze niet meer terechtkunnen bij de wegrestaurants en chauffeurscafés, vindt de BOVAG. Minister Cora van Nieuwenhuizen "juicht de oproep toe".

Juist nu sommige chauffeurs overuren maken om bijvoorbeeld de supermarkten te bevoorraden, komen ook zij in de knel door de maatregelen tegen het oprukkende coronavirus. Chauffeurs die normaliter een hapje eten bij een wegrestaurant of zich opfrissen bij een chauffeurscafé, staan nu voor een dichte deur.

Van de 4100 tankstations in Nederland heeft de helft minstens een wc of wat eten en drinken te bieden, stelt de BOVAG, waarvan de leden een flink deel van die stations beheren. Pomppersoneel kan eten en drinken zonder bezwaar meegeven aan chauffeurs, want afhalen van eten is nog toegestaan. Stel dan meteen ook toiletten en douches "ruimhartig beschikbaar", vraagt de belangenvereniging van de autobranche.


Er zijn inmiddels al vele truckstops en andere bedrijven die aangeven dat er eten en drinken opgehaald dan wel bezorgd wordt. Een lijst vindt u hier!