Clicky


Stena Line ontslaat 950 werknemers vanwege coronacrisis

Stena Line ontslaat 950 werknemers vanwege coronacrisis
16-03-2020 16:44 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

GÖTEBORG -Stena Line, met het hoofdkantoor in Göteborg, meldt dat zij 950 werknemers gaat ontslaan. De maatregel is een direct effect van de impact die het Corona-virus (COVID-19) heeft op de passagiersactiviteiten van Stena Line. In de melding zijn zowel zee- als landzijde medewerkers opgenomen.

Vanwege het Corona-virus en de reisbeperkingen die door verschillende landen zijn opgelegd, heeft Stena Line, net als veel andere bedrijven in de reisindustrie, de laatste tijd een sterke daling van het aantal boekingen gezien.

De operaties in Scandinavië zijn het zwaarst getroffen en de afgelopen dagen is het passagiersverkeer van en naar Zweden, Denemarken, Polen, Duitsland en Letland grotendeels volledig gestopt. Sinds zaterdag 14 maart is Stena Line tot nader order gestopt met het exploiteren van de lijn tussen Oslo en Frederikshavn.

Momenteel wordt geschat dat de passagiersactiviteiten zich niet zullen herstellen vóór het belangrijke zomerseizoen. Stena Line is daarom genoodzaakt drastische maatregelen te nemen om de kosten aan de nieuwe bedrijfssituatie aan te passen en de belangrijke vrachtactiviteiten veilig te stellen.

Vandaag, maandag 16 maart, zal Stena Line daarom in totaal 950 medewerkers op de hoogte stellen van het ontslag. De aankondiging omvat werknemers op zee op de negen schepen onder Zweedse vlag van Stena Line, evenals ambtenaren op alle locaties waar het bedrijf actief is en de twee dochterondernemingen Stena Line Travel Group en Retail & Food Services.

"Met de situatie waarin we ons nu bevinden hebben we geen andere keuze dan om het bedrijf en onze kosten aan te passen", zegt Niclas Mårtensson, CEO van Stena Line in een verklaring.

Stena Line voert momenteel een overzicht uit van de activiteiten in alle regio's vanwege de afnemende passagiersactiviteiten en sluit niet uit dat er nog meer ontslagen of wijzigingen in de dienstregeling of het lijnnetwerk zullen komen.