Clicky


Brandbrief aan Europese Commissie: hef rijverboden tijdelijk op

Brandbrief aan Europese Commissie: hef rijverboden tijdelijk op
12-03-2020 16:26 | Transport | auteur Redactie

ZOETERMEER - TLN staat in nauw contact met de Europese koepelorganisatie van transporteurs, de International Road Transport Union (IRU). De IRU stuurde woensdag een brandbrief naar Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie. In deze brief roept de IRU onder meer op om de rijverboden tijdelijk op te heffen om te voorkomen dat chauffeurs en vrachtwagens worden geblokkeerd in quarantainegebieden. Dat meldt TLN donderdagmiddag in haar liveblog over het coronavirus.

De IRU pleit voor het faciliteren van de terugkeer van vrachtwagens, vooral voor vrachtwagens die vitale en bederfelijke goederen vervoeren.

Daarnaast pleit de IRU voor eenduidigheid in de informatievoorziening over door de lidstaten genomen maatregelen: "Geef duidelijke en transparante informatie in verschillende talen, gemakkelijk toegankelijk en vermijd tegenstrijdige informatie. De informatie moet ook worden meegedeeld aan alle andere EU-lidstaten die dergelijke informatie kunnen doorgeven aan vervoerders uit die landen. Daarnaast moet de Commissie het initiatief nemen voor een informatiecampagne", aldus de IRU.