Clicky


Reisorganisatie TUI houdt Nederlanders al thuis

Reisorganisatie TUI houdt Nederlanders al thuis
12-03-2020 11:18 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

RIJSWIJK - Reisorganisatie TUI heeft besloten om Nederlanders donderdag al niet meer naar Amerika te laten reizen vanwege het door de Amerikaanse president Donald Trump ingevoerde inreisverbod voor Europeanen. Er stond voor donderdagochtend een vlucht naar Florida gepland, maar op deze reis zijn geen Nederlanders meegegaan.

"Er is nog veel onduidelijk. We weten op dit moment niet of mensen terug kunnen komen. We hebben reizigers daarom het advies gegeven om niet te vertrekken. Ze hebben daar allemaal gehoor aan gegeven. Mensen krijgen hun geld terug", aldus een woordvoerster van TUI. De reisorganisatie is op dit moment aan het inventariseren hoeveel mensen er nu in Amerika zitten en of die nog terug kunnen keren.

Ook Doets Reizen, specialist in reizen naar de Verenigde Staten, adviseert klanten om niet meer naar Amerika te reizen. "Het is een hele heftige maatregel, maar we weten op dit moment niet of klanten terug kunnen. We hebben een serieuze zorgplicht voor onze klanten en adviseren mensen daarom op een ander moment te reizen of ze kunnen kosteloos annuleren", aldus directeur Elske Doets.

De schade is volgens Doets op dit moment nog niet zo groot omdat de meeste mensen in de zomerperiode reizen. "Maar we houden er toch wel rekening mee dat het inreisverbod ook langer dan dertig dagen zal duren."