Transport Online - Goederenstroom China komt weer langzaam op gang

Goederenstroom China komt weer langzaam op gang

Goederenstroom China komt weer langzaam op gang
25-02-2020 14:11 | Buitenland | auteur ANP/DPA

ZOETERMEER - Het goederenverkeer met China komt langzaam weer op gang, merkt ondernemersvereniging evofenedex. Sinds de uitbraak van het coronavirus in december vorig jaar in China was zowel het goederentransport per schip als per vrachtvliegtuig stevig teruggevallen.

Volgens evofenedex is het aantal directe vrachtvluchtverbindingen tussen China en Europa licht toegenomen. "Daarnaast zijn logistieke dienstverleners een netwerk van chartervluchten aan het opzetten om de druk zoveel mogelijk op te vangen." Ook de containervaart komt weer op gang. In de haven van Shanghai, waar de containerterminals waren volgelopen, worden schepen weer geladen en gelost, meldt evofenedex.

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa breidt het aantal vrachtvluchten naar China door dochter Lufthansa Cargo weer iets uit. Vanaf zondag zijn er weer acht wekelijkse vrachtvluchtverbindingen, maakte Lufthansa bekend. Recent werd het aantal vrachtvluchten al opgevoerd van vijf naar zeven. Normaal gesproken vliegt Lufthansa Cargo vijftien keer per week op en neer naar China.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,631
Diesel1,261

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions