Transport Online - Prijsvechters schrappen nog geen vluchten naar Italië om coronavirus

Prijsvechters schrappen nog geen vluchten naar Italië om coronavirus

Prijsvechters schrappen nog geen vluchten naar Italië om coronavirus
25-02-2020 13:37 | Burgerluchtvaart | auteur ANP

AMSTERDAM - Luchtvaartmaatschappijen Transavia en easyJet schrappen nog geen vluchten naar Italië, waar het aantal besmettingen met het coronavirus snel toeneemt. Ryanair was niet beschikbaar voor een reactie.

Transavia wijst erop dat voor het Zuid-Europese land nog geen reisverbod is ingesteld. Het ministerie van Buitenlandse Zaken scherpte alleen zijn reisadvies aan naar steden en dorpen in de provincies Lombardije en Veneto. Ook easyJet schrapt geen vluchten totdat autoriteiten daar een advies over geven.

De prijsvechters handhaven de voorwaarden voor het annuleren of omboeken van vluchten naar Noord-Italië. "Mensen kunnen altijd besluiten om niet te vliegen, maar daar betalen ze zelf voor", aldus Transavia, die vanuit Nederland naar zes Italiaanse bestemmingen vliegt. De prijsvechter krijgt telefoontjes van bezorgde passagiers die binnenkort naar het gebied nabij Milaan reizen. Maar het aantal bellers is volgens de luchtvaartmaatschappij te overzien.

KLM heeft nog geen officiële mededeling gedaan over eventuele vergoedingen voor reizigers die uit angst voor het virus niet meer naar Italië willen vliegen. Het luchtvaartconcern volgt de situatie op de voet en is in nauw contact met nationale en internationale gezondheidsautoriteiten en luchtvaartinstanties.

Foto's

  • Transavia - PH-XRY
    Transavia - PH-XRY
  • Transavia PH-HZJ
    Transavia PH-HZJ


NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,631
Diesel1,261

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions