Transport Online - Groot-Brittannië op vingers getikt door EU vanwege belastingvoordeel Britse transporteurs

Groot-Brittannië op vingers getikt door EU vanwege belastingvoordeel Britse transporteurs

Groot-Brittannië op vingers getikt door EU vanwege belastingvoordeel Britse transporteurs
13-02-2020 16:51 | Buitenland | auteur Redactie

BRUSSEL - De Europese Commissie heeft Groot-Brittannië twaalf dagen nadat de brexit een feit was al op de vingers getikt. Groot-Brittannië is tot eind 2020 nog gehouden aan de EU-Wetgeving en heeft deze overtreden vindt de Europese Commissie.

De Europese Commissie verzoekt het Verenigd Koninkrijk om te voldoen aan alle eisen van de Eurovignet-richtlijn (1999/62/EG) betreffende het wegverkeer voor vrachtwagens. Deze richtlijn stelt beginselen vast met betrekking tot wanneer lidstaten jaarlijkse belastingen, tolgelden of vignetten toepassen op vrachtwagens.

De Commissie beschouwt de heffing die in 2014 door Groot-Brittannië is ingevoerd voor vrachtwagens als een belasting die uitsluitend door de lidstaat van registratie kan worden geheven.

De Commissie is ook van mening dat deze heffing buitenlandse vervoerders discrimineert ten opzichte van Britse vervoerders die worden gecompenseerd door een verlaging van de jaarlijkse belasting die wordt betaald voor in het Verenigd Koninkrijk geregistreerde voertuigen.

Groot-Brittannië heeft nu twee maanden de tijd om de Commissie in kennis te stellen van uitvoeringsmaatregelen, anders kan de Commissie besluiten de zaak naar het Hof van Justitie van de EU te verwijzen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,671
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions