Transport Online - Southwest Airlines rekent langer niet op 737 MAX

Southwest Airlines rekent langer niet op 737 MAX

Southwest Airlines rekent langer niet op 737 MAX
13-02-2020 16:17 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/BLOOMBERG

DALLAS - De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines denkt tot augustus niet over de Boeing 737 MAX te kunnen beschikken. Dat is ruim een maand langer dan het Amerikaanse bedrijf eerder dacht. Tot 10 augustus haalde Southwest de vluchten met dat type vliegtuig uit het schema.

De 737 MAX wordt sinds vorig jaar maart aan de grond gehouden om veiligheidsredenen. Twee van die toestellen van Boeing waren binnen een halfjaar neergestort vanwege technische problemen. Een systeem dat moest voorkomen dat het vliegtuig te steil omhoog zou gaan, was overijverig en drukte de neus van de net opgestegen toestellen van het Indonesische Lion Air en Ethiopian Airlines herhaaldelijk omlaag.

Boeing moet goedkeuring krijgen van de Amerikaanse luchtvaarttoezichthouder FAA voordat de 737 MAX weer in gebruik mag worden genomen. De vliegtuigbouwer moet de aangepaste software voor die toestellen goed laten keuren en schrijft nu ook extra training voor piloten voor die al op oudere 737-toestellen mochten vliegen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,684
Diesel1,266

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions