Clicky


Vrachtwagenchauffeur duwt auto vangrail in en redt daarmee leven oudere vrouw

Vrachtwagenchauffeur duwt auto vangrail in en redt daarmee leven oudere vrouw [+foto]
13-02-2020 16:00 | Overig | auteur Redactie

DRIEBERGEN/LEUSDEN - Woensdag 12 februari heeft een 27-jarige vrachtwagenchauffeur uit Alphen aan den Rijn op de A28 bij Leusden een ernstig verkeersongeval voorkomen en mogelijk het leven van een 87-jarige automobilist gered. Met zijn trekker met oplegger wist hij de auto van de onwel geworden automobiliste tot stilstand te brengen.

De chauffeur zag bij Leusden een kleine personenauto slingerend rijden. Hij zag ook dat de bestuurster over haar stuur hing, waardoor hij de indruk had dat ze onwel was geworden. De chauffeur bedacht zich geen moment en stuurde zijn combinatie naar de auto van de vrouw. Voorzichtig duwde hij met zijn vrachtwagen de auto tegen de vangrail. Op deze manier wist hij beide voertuigen tot stilstand te brengen.

Ziekenhuis

De oudere dame bleek inderdaad onwel. De toegesnelde politie en ambulance medewerkers zijn direct begonnen met reanimatie. De vrouw is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Door het heldhaftige optreden van de chauffeur heeft hij mogelijk het leven van de vrouw gered en een ernstig verkeersongeval voorkomen. De auto, de vrachtwagen en de vangrail liepen slechts lichte schade op.

Voor de vrachtwagenchauffeur is slachtofferhulp ingeschakeld.