FlixBus voegt Marokko toe aan bestemmingenlijst

FlixBus voegt Marokko toe aan bestemmingenlijst
13-02-2020 12:52 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP

AMSTERDAM - Busbedrijf FlixBus breidt verder uit en voegt Marokko toe aan zijn bestemmingenlijst. Er kunnen binnenkort ritten worden geboekt van diverse Franse steden naar bestemmingen in Marokko. De langeafstandsvervoerder, die eerder rivaal Eurolines overnam, wil daarnaast op binnenlandse trajecten in het Verenigd Koninkrijk en Portugal gaan rijden.

Door de uitbreidingen timmert FlixBus op vier continenten aan de weg, benadrukt het bedrijf zelf. In 2018 werd een gang naar de Verenigde Staten gemaakt en vorig jaar ging het bedrijf naar Turkije. FlixBus is al bezig met het zoeken naar nieuwe markten in Zuid-Amerika en Azië, maar hierover kan nog niets concreets worden gemeld.

"Vooral op korte afstanden merken wij dat steeds meer mensen het vliegtuig laten staan en kiezen voor de groene bus", zegt Jesper Vis, directeur voor de Benelux. Hij wijst erop dat ook het busverkeer tussen de Benelux en het Verenigd Koninkrijk komende tijd flink zal toenemen. In vergelijking met vorig jaar zullen er tijdens de vakantieperiodes ongeveer vijftig extra ritten per week rijden. Vooral Amsterdam-Londen en Brussel-Londen zijn populaire verbindingen.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden