Ook Duits cruiseschip 'Aidavita' geweigerd in Aziatische haven

Ook Duits cruiseschip 'Aidavita' geweigerd in Aziatische haven
13-02-2020 13:28 | Cruises | auteur ANP/DPA

ROSTOCK - Vietnam heeft een Duits cruiseschip verboden aan te meren in de haven van Cai Lan. De Vietnamese toerisme-autoriteiten gaven geen reden voor de weigering maar algemeen wordt een verband gelegd met de uitbraak van het nieuwe coronavirus.

Eerder werd het onder Nederlandse vlag varende cruiseschip Westerdam al geweigerd door enkele Aziatische landen. Het vaartuig met meer dan negentig Nederlanders onder de 3700 opvarenden, meerde donderdag uiteindelijk af in Cambodja, dat wel toestemming gaf.

Aan boord van de Duitse Aidavita van rederij Aida Cruises zijn 1100 passagiers, voornamelijk uit Duitsland, en vierhonderd bemanningsleden. Het schip was het laatst in een haven op de Filipijnen en heeft geen Chinese haven aangedaan.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden