Clicky


Nederlandse, onder invloed verkerende, chauffeur verliest container op Duitse A31: één dode, vier gewonden

Nederlandse, onder invloed verkerende, chauffeur verliest container op Duitse A31: één dode, vier gewonden [+foto's]
13-02-2020 12:01 | Ongevallen | auteur Redactie

MÜNSTER - In de nacht van woensdag op donderdag heeft er een zeer ernstig ongeval plaatsgevonden op de Duitse A31 ter hoogte van Gescher. Hierbij is een 50-jarige Duitse vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen en zijn vier personen in de leeftijd van 30, 31, 36 en 56 jaar oud lichtgewond geraakt.

Een 50-jarige Duitse vrachtwagenchauffeur reed met zijn vrachtwagen over de A31 in de richting van Gronau. Tussen de kruispunten Gescher/Coesfeld en Legden/Ahaus botste hij op een container die op de snelweg lag. Deze container was geladen met ijzeren onderdelen. Vervolgens botsten nog eens drie auto's op de vrachtwagen

De chauffeur kwam bekneld te zitten en was op slag dood, meldt de Duitse politie. Vier anderen raakten lichtgewond.

Hulpverleners vonden 500 meter verderop een vrachtwagen tegen de vangrail. Deze vrachtwagen had de container verloren. De 42-jarige Nederlandse chauffeur bleek onder invloed van alcohol en bleek eveneens niet in het bezit van een rijbewijs. Er is een bloedmonster afgenomen van de chauffeur.

Het is op dit moment nog onduidelijk waarom de container met ijzeren onderdelen van de vrachtwagen is gevallen. De officier van justitie heeft een expert ingeschakeld om de oorzaak van het ongeval te achterhalen.