Clicky


Code rood vanwege dichte mist ingetrokken

Code rood vanwege dichte mist ingetrokken
31-12-2019 23:27 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DE BILT - [update 10:16 uur] Het KNMI heeft code rood voor de provincies Friesland, Groningen en Drenthe vanwege dichte mist weer ingetrokken. Het zicht is zo ver verbeterd dat in bijna heel het land code geel van kracht is.

Het weerinstituut gaf dinsdagavond rond 23.15 uur code rood af omdat het zicht in de noordelijke helft van het land lokaal minder was dan 10 meter. De ANWB adviseerde niet meer de weg op te gaan.

Weeronline meldt dat de laagst gemeten zichtwaarde 14 meter bedroeg. Dat was rond 02.10 uur op Maastricht Aachen Airport en is tot nu toe de laagste waarde die op de officiële meetpunten van het KNMI is gemeten. "In Groningen, Friesland en Drenthe was buiten de meetpunten rond de jaarwisseling echter op veel plaatsen sprake van minder dan 10 meter zicht. En lokaal werd zelfs gesproken over slechts 4 à 5 meter zicht", aldus Weeronline.

Door toenemende wind zal het zicht woensdag overdag verbeteren. In gebieden waar het opklaart kan het licht vriezen en is er kans op gladheid, waarschuwt Weeronline. En in de avond kan opnieuw mist ontstaan.