Clicky


Staking bij Germanwings raakt 180 vluchten

Staking bij Germanwings raakt 180 vluchten
30-12-2019 11:57 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP/RTR

FRANKFURT - De Duitse luchtvaartmaatschappij Germanwings, onderdeel van Lufthansa, schrapt maandag ongeveer 180 vluchten. De maatschappij wordt daartoe gedwongen door stakingen onder het cabinepersoneel voor meer loon.

De cabinemedewerkers van Germanwings willen het werk voor 72 uur neerleggen. Onderhandelingen tussen vakbond Ufo en de leiding van de luchtvaartmaatschappijen liepen op niets uit. Bij Germanwings vertrekt volgens vakbond Ufo slechts 7 procent van de vluchten. Volgens een woordvoerder van Lufthansa wordt daarnaast circa 15 procent van de vluchten van zustermaatschappij Eurowings niet uitgevoerd.

Ufo richt zich met de acties in eerste instantie op Germanwings, maar waarschuwt dat ook werknemers bij andere onderdelen van Lufthansa boos zijn. Eerder dit jaar legde cabinepersoneel ook al meerdere keren het werk neer. Daardoor gingen honderden vluchten niet door en werden tienduizenden reizigers gedupeerd.

Veel getroffen vluchten zijn lokale reizen. Aan getroffen passagiers worden treintickets aangeboden. Ook kunnen vluchten worden omgeboekt.