Transport Online - Bruggen Theemstracé in elkaar gezet

Bruggen Theemstracé in elkaar gezet

Bruggen Theemstracé in elkaar gezet
03-12-2019 17:15 | Haven Nieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - Woensdag 4 december wordt tussen 10.00 en 15.00 uur het laatste boogdeel ingehesen van de stalen brug van het toekomstige Theemswegtracé bij de Thomassentunnel. Dan zijn de twee boogbruggen op de voorbouwlocatie gereed om komend voorjaar over de weg heen op zijn plek te worden gereden. Dat gebeurt in maart met de brug bij de Rozenburgsesluis en twee maanden later met de brug bij de Thomassentunnel. De tussentijd gebruikt de bouwcombinatie onder andere voor verdere afbouw- en laswerkzaamheden, het storten van de pijlers en het uitharden van de oplegbalk.

Het gaat om een boogbrug met een overspanning van 156,1 m en een totale lengte, met aanbruggen, van 269,1 m. Deze brug komt vanaf volgend jaar nogal prominent in zicht te liggen, want na het voorjaar rijdt het verkeer op de A15 er onderdoor. De andere boogbrug, bij de Rozenburgsesluis, heeft een totale lengte van 176,8 m. De bouw van het Theemswegtracé verloopt nog geheel volgens schema. Naar verwachting rijdt eind 2021 de eerste trein erover.

Theemswegtracé

In het Rotterdams havengebied wordt de Havenspoorlijn, het eerste deel van de Betuweroute, verlegd. Het nieuwe stuk spoor van ruim 4 kilometer, het Theemswegtracé, wordt eind 2021 opgeleverd en vormt een oplossing voor het capaciteitsknelpunt bij de Calandbrug bij Rozenburg.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,661
Diesel1,306

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions