Transport Online - Caroline Nagtegaal over nieuwe Transportcommissaris: eerst zien, dan geloven

Caroline Nagtegaal over nieuwe Transportcommissaris: eerst zien, dan geloven

Caroline Nagtegaal over nieuwe Transportcommissaris: eerst zien, dan geloven
14-11-2019 19:09 | Politiek | auteur Redactie

BRUSSEL - Tijdens de hoorzitting van de beoogd Eurocommissaris voor transport heeft VVD-Europarlementariër Caroline Nagtegaal opgeroepen om verduurzaming van de scheepvaart niet ten koste te laten gaan van de internationale concurrentiepositie. De Roemeense kandidaat Adina-Ioana Vălean werd door het Europees Parlement goedgekeurd.

Europarlementariër Caroline Nagtegaal wilde van Vălean weten hoe zij van plan is de verduurzaming van de maritieme sector aan te pakken, zonder dat dit zorgt voor een ongelijk speelveld voor Europese bedrijven. Een ETS-systeem voor de maritieme sector, voorgesteld door Ursula von der Leyen, kan een goed instrument zijn om duurzaamheidsdoelen te halen, maar als bedrijven hier niet mondiaal aan meedoen zal dat de uitstoot alleen maar verplaatsen. Dan schieten we niet alleen ons doel voorbij, maar tasten we ook de concurrentiepositie van Europese bedrijven aan.

Caroline Nagtegaal: “Mooi dat Adina-Ioana Vălean aangeeft dat mondiale afspraken over de verduurzaming van de maritieme sector een prioriteit zijn. Ze vond ook dat we onze concurrentiepositie in het oog moeten houden bij nieuwe Europese regelgeving. Ik ben blij dat de kandidaat-Eurocommissaris het hier met me eens is. Zonder gelijk speelveld lopen we het risico bedrijvigheid uit de EU te verliezen. Dat zou niet alleen slecht nieuws zijn voor onze ondernemers, het zou ook betekenen dat we uitstoot verplaatsen naar buiten de EU. Dat lost dus niets op! We moeten juist op zoek naar win-win oplossingen. Maar: eerst zien, dan geloven. Ze kan aan de slag, maar ze moet haar voldoende nog verdienen.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,651
Diesel1,300

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions