Georganiseerd Bedrijfsleven Noord-Holland: zorgen over bereikbaarheid

Georganiseerd Bedrijfsleven Noord-Holland: zorgen over bereikbaarheid
11-11-2019 10:31 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

ZOETERMEER - Het Georganiseerd Bedrijfsleven Noord-Holland maakt zich zorgen over de bereikbaarheid in de provincie Noord-Holland. Om de bereikbaarheid te garanderen geeft het coalitieakkoord 2019-2023 van GroenLinks, VVD, D66 en PvdA onvoldoende een tijdpad en urgentie aan.

Om aan de totale woningbehoefte in Noord-Holland tot 2050 te voldoen moeten er circa 250.000 woningen gebouwd worden. Zonder de bijbehorende miljardeninvesteringen in bereikbaarheid raakt de Provincie Noord-Holland onbereikbaar. Goede bereikbaarheid is van cruciaal belang om de leefbaarheid, maar ook de economie, van de provincie op peil te houden. Dit vraagt om investeringen in het verkeers- en vervoersnetwerk op zeer korte termijn, zodat inwoners, bezoekers en bedrijfsleven zich duurzaam, veilig en efficiënt kunnen verplaatsen. Hierbij staat de keuzevrijheid in het bepalen van de vervoerswijze centraal.

In een brief aan Gedeputeerde Staten geeft het Georganiseerd Bedrijfsleven Noord-Holland een tijdpad mee en vraagt om meer en sneller budgetten beschikbaar te stellen voor investering en exploitatie in het openbaar vervoer en infrastructuur binnen de coalitieperiode 2019-2023. Daar geen maatregel op zichzelf staat en de drukte op het Noord-Hollandse (vaar)wegen- en spoornet dermate groot is, benadrukt het bedrijfsleven dat het een en-en-verhaal is en niet of-of.

Het bedrijfsleven biedt aan om samen met de Provincie Noord-Holland een Deltaplan Mobiliteit Noord-Holland op te gaan stellen. Op die manier kan een provinciaal verkeersinfarct worden voorkomen.

Het Georganiseerd Bedrijfsleven Noord-Holland bestaat uit BNL-Schuttevaer, Bouwend Nederland, evofenedex, Koninklijke Horeca Nederland, Koninklijke Metaalunie, Nederlandse Spoorwegen, Transport en Logistiek Nederland, VNO-NCW West en Techniek Nederland.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden