Transport Online - FNV dreigt KLM met acties om cabine-cao

FNV dreigt KLM met acties om cabine-cao

FNV dreigt KLM met acties om cabine-cao
22-10-2019 10:11 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

UTRECHT - Vakbond FNV heeft KLM een ultimatum gesteld om met een nieuw cao-voorstel voor cabinepersoneel te komen. Als de luchtvaartmaatschappij dat voor volgende week dinsdag niet heeft gedaan, volgen er acties. Daarbij sluit de bond werkonderbrekingen niet uit.

FNV onderhandelt samen met andere bonden al maanden over een nieuw pakket aan arbeidsvoorwaarden voor cabinemedewerkers. Een week geleden wees een meerderheid bij FNV Cabine een loonbod van KLM af.

De belangrijkste bond voor cabinemedewerkers van de luchtvaartmaatschappij, VNC, voert al langer acties om de eisen in het cao-overleg kracht bij te zetten. Werknemers werken daarbij zo stipt volgens cao-afspraken dat het voor KLM duurder wordt hen te laten overwerken.

De Vereniging van KLM Professionals (VKP) is wel akkoord met het begin deze maand bereikte onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao bij KLM. Bij de vereniging schaarde een overgrote meerderheid van de stemmende leden zich achter het voorstel. De leden van andere bonden moeten zich volgens VKP nog uitspreken. "Er zal een disclaimer worden opgenomen voor het geval er in een ander domein of met een andere bond aanvullende afspraken worden gemaakt", aldus VKP.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions