Clicky


Hoe in de cao-beroepsgoederenvervoer de lastigste berekeningen, voor de toeslagen- en urenregistratie, zo simpel kunnen zijn

Hoe in de cao-beroepsgoederenvervoer de lastigste berekeningen, voor de toeslagen- en urenregistratie, zo simpel kunnen zijn
10-10-2019 09:39 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

gesponsord artikel

LELYSTAD - Ben jij ondernemer, accountant, boekhouder of administrateur? Dan heb je in ieder geval te maken met het verwerken van de urenregistratie met allerlei toeslagen en vergoedingen die verplicht zijn vanuit de cao beroepsgoederenvervoer? Dan weet je ook dat er steeds meer regels bijkomen dan dat er vervallen. Als er nieuwe regels bijkomen zijn deze dikwijls ingewikkeld te berekenen, met een hoop “als niet dit, dan dat” formules, zoals:

“Dit is de bedoeling als dát van toepassing is, maar als het anders gebeurt dan heeft het net weer een andere opzet.”

Snap jij dit?

Zo moeilijk als het hierboven staat is het in werkelijkheid ook. Bij elke nieuwe regeling moet je eerst een studie maken van wat de bedoeling is. Dan nog even kijken hoe het stroomschema moet lopen. En vervolgens een berekening maken voor elke werknemer apart. Hierbij maar hopen dat elke berekening ook juist is. IJe moet er niet aan denken welke nieuwe regeltjes er na de lopende cao-onderhandelingen weer bij gaan komen.

Dit kost geld, ergernis en stress

Gebruik je een computerprogrammeur die alles in je eigen uren- en loonadministratie pakket kan verwerken? Dan heb je geluk en bespaart dit je een hoop uren (geld), ergernis en stres. Anders kunnen de laatste twee zomaar leiden tot een hoger ziekteverzuim van diegene die alle data moet verwerken. Dit zou dan kunnen leiden tot nog meer kosten.

Gratis?

Kan je geen gebruikmaken van een pakket of programma waarin deze zaken stuk voor stuk zijn geregeld? Dan heb je een …

Lees verder op: https://www.verblijfskostenvergoeding.nl/cao-beroepsgoederenvervoer-toeslagen-en-urenregistratie/