Politie neemt veel te lange en te hoge combinatie in beslag

Politie neemt veel te lange en te hoge combinatie in beslag [+foto]
08-10-2019 20:08 | Overtredingen | auteur Redactie

HOOGEVEEN - Dinsdagmiddag controleerde de politie in Hoogeveen een vrachtwagencombinatie. Deze bleek 22 meter lang en 4,34 hoog te zijn terwijl deze maximaal 18.75 meter lang en 4 meter hoog mag zijn.

Hier werd een proces-verbaal voor opgemaakt. Omdat dit in korte tijd al de derde keer was dat deze vrachtwagen te lang en te hoog was werd na overleg met de officier van justitie besloten de hele combinatie in beslag te nemen.

Omdat de aanhanger aanzienlijk langer was gemaakt dan toen deze ooit goedgekeurd werd, werd hieraan tevens een WOK-status toegekend, meldt de politie. Een wok (wacht op keuren) is een melding op je kenteken geplaatst door de politie. Het houdt in dat het voertuig niet aan de wettelijk eisen voldoet en hij herkeurd moet worden. Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden