Clicky


Foutje tijdens transport: 24 ton mango's veranderen in mangosap

Foutje tijdens transport: 24 ton mango's veranderen in mangosap [+video's]
04-09-2019 17:05 | Transport | auteur Redactie

BARENDRECHT - Een 54-jarige vrachtwagenchauffeur uit Wouwse Plantage kreeg zo'n twee weken geleden een onaangename verrassing toen hij de deuren van zijn reefer container met 24 ton mango's opende. In plaats van de 24 ton mango's was de container inmiddels gevuld met mangosap! 

De chauffeur had de container in Rotterdam opgezet en moest deze lossen bij een AGF bedrijf. Tijdens het rijden vermoedde de chauffeur al snel dat er iets aan de hand was. Zijn trailer is uitgerust met gewichtsensoren waardoor hij al snel merkte dat er iets niet klopte.

Toen de chauffeur toch even bij de container ging kijken zag hij dat er vloeistof lekte uit de container. Al snel zag hij dat het geen water was maar dat het naar fruit rook.

Hierop besloot hij samen met een collega de deuren te openen. "Het liefst had ik de deuren meteen weer dicht gedaan", zegt de chauffeur. Een vloedgolf van warm mangosap denderde uit de container.

De container zou ongeveer 9°C moeten zijn maar waarschijnlijk is er tijdens het transport op het schip iets mis gegaan want de temperatuur was opgelopen tot meer dan 50°C. 

Het duurde meer dan vijf uur voordat al het sap uit de container was gelopen en de sompige kartonnen bakjes waar ooit de mango's in lagen gelost konden worden.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE