Clicky


Vrachtwagenchauffeur aangehouden vanwege grootschalige containerdiefstallen in Noord-Brabant

Vrachtwagenchauffeur aangehouden vanwege grootschalige containerdiefstallen in Noord-Brabant [+foto]
22-08-2019 12:08 | Criminaliteit | auteur Redactie

DRUNEN - [update 14:53 uur] Afgelopen dinsdag werd een 47-jarige vrachtwagenchauffeur aangehouden in Drunen in verband met een groot aantal containerdiefstallen in Noord-Brabant.

Op klaarlichte dag werden met behulp van een Scania vrachtwagen containers met metalen gestolen vanaf bedrijventerreinnen in onder andere Drunen.

De chauffeur uit Giessen verfde voor elke diefstal zijn vrachtwagen in een andere kleur en gebruikte valse kentekenplaten, laat de politie desgevraagd weten.

De politie startte een onderzoek. Naast de aanhouding van de chauffeur van de vrachtwagen werden er nog een tweetal containers aangetroffen en de gebruikte Scania. Inmiddels zijn er op een andere plek nog twee gestolen containers gevonden.

De aangehouden man zit nog vast, meldt de politie. Of de man ook de chauffeur van de vrachtwagen is kon een woordvoerder van de politie Oost-Brabant donderdagochtend niet zeggen.

In totaal werden negen aangiftes van diefstal van container met of zonder metaalafval gedaan bij de politie. Inmiddels zijn vier containers, zonder alding, weer terug bij de rechtmatige eigenaar.