Clicky


Tieleman Keukens kiest voor Scania P250

Tieleman Keukens kiest voor Scania P250
13-08-2019 11:40 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

MIDDELHARNIS - Gelegen op het Zuid-Hollandse (kook)eiland Goeree-Overflakkee levert Tieleman Keukens sinds enige tijd de keukens in stijl af met een nieuwe Scania P250 distributietruck. Het voertuig is uitgerust met de zuinige en betrouwbare 250 pk 7-liter SCR-only motor. Naast het gunstige brandstofverbruik zijn met name het lage geluidsniveau en de lage motortunnel prettige eigenschappen van deze Euro 6 motor. De P-cabine heeft een comfortabele lage instap waardoor de chauffeur niet alleen een riante werkplek heeft, maar ook makkelijk kan in- en uitstappen.

Ook de passieve en actieve veiligheid van het nieuwe visitekaartje is dik in orde. De Scania P-cabine heeft de kleinste dode hoek in de markt zodat men zich veiliger door de woonwijken kan manoeuvreren. Een extra front- en achterzichtcamera verhoogt de veiligheid nog verder. Met de luchtgeveerde vooras kan de rijhoogte worden ingesteld zodat verkeersdrempels eenvoudiger te nemen zijn en het laden en lossen makkelijker is. Voor LED verlichting is niet alleen gekozen vanwege de strakke uitstraling, maar ook omdat het wezenlijk bijdraagt aan de verkeersveiligheid. Af-fabriek beschikt de cabine over een gecertificeerde derde zitplaats (incl. gordel), zodat de montageploeg met de truck kan meerijden.

Tieleman koos voor ontzorging door de Scania werkplaats zodat men zich volledig op de eigen kerntaken kan richten. Het voertuig is volledig connected zodat de Scania werkplaats proactief het onderhoud van het voertuig kan managen. Bovendien heeft Tieleman ervoor gekozen ook de tacho-download uit te besteden aan Scania.

Tieleman Keukens is een hecht familiebedrijf dat teruggaat naar de oprichting in 1962. Vanuit een timmermansachtergrond werd een gezond en florerend bedrijf opgebouwd waarin de zorg voor de klant en het leveren van de hoogste kwaliteit centraal staan. In de loop der jaren heeft het bedrijf een keur aan prijzen en onderscheidingen mogen ontvangen die keer op keer bewijzen dat Tieleman in hun branche tot de top behoort. Dat maakt het partnership met Scania tot een ideale combinatie.