Brandstoftransporteurs Portugal staken

Brandstoftransporteurs Portugal staken
12-08-2019 10:13 | Buitenland | auteur Redactie | ANP

LISSABON - De Portugese regering heeft brandstof bij benzinestations op rantsoen gezet nu tankwagenchauffeurs maandag voor onbepaalde tijd in staking zijn gegaan. De regering zei te willen voorkomen dat de actie het land zal verlammen tijdens het toeristisch hoogseizoen.

Een soortgelijke staking in april was de grootste uitbraak van industriële onrust in Portugal in jaren, wat de socialistische regering op veel kritiek kwam te staan. De regering riep vrijdag een energiecrisis uit voorafgaand aan de staking, waardoor ze volledige bevoorrading van havens, ziekenhuizen, luchthavens en andere belangrijke locaties kan garanderen. Ook tankstations blijven minimale diensten leveren.

Ongeveer 30 procent van de tankstations in het land zit zonder brandstof, maar bij tankstations die open zijn, stonden maandag maar weinig wachtenden.

Veel weggebruikers zijn van te voren gaan tanken waardoor tankstations geen brandstof meer hebben. Een interactieve kaart waar u kunt zien welk tankstation in Portugal nog voldoende brandstof heeft kunt u hier raadplegen.

Er wordt al maanden onderhandeld over een nieuwe cao. De chauffeurs willen een loonsverhoging.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,801
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden