Heerema bouwt aan grootste offshore-windproject van de VS: Vineyard Wind

Heerema bouwt aan grootste offshore-windproject van de VS: Vineyard Wind
12-07-2019 10:51 | Offshore | auteur Redactie

LEIDEN - De Nederlandse offshore aannemer Heerema heeft een nieuwe opdracht binnengehaald: de bouw van het eerste en grootste commerciële windmolenpark in de Verenigde Staten, voor de kust van Massachusetts, ter hoogte van Martha's Vineyard. Het prestigieuze 'Vineyard Wind LCC'- project ligt 19,5 kilometer (14 mijl) van de kust en zal minimaal 400.000 huishoudens en bedrijven van stroom voorzien.

De opdracht voor Heerema behelst het transport en de installatie van de fundaties bestaande uit monopalen en 'transition pieces' voor 84 windmolens en het bijbehorende 'electric service platform'. De verschillende onderdelen komen uit Europa en worden naar de offshore locatie getransporteerd voor de definitieve installatie.

CEO Koos Jan van Brouwershaven: "We zijn bijzonder trots dat Heerema onderdeel uitmaakt van het eerste en grootste commerciële offshore windproject in de Verenigde Staten. Voor Heerema is dit een mijlpaal: met dit project vestigen wij onze naam in de groeiende markt van offshore windenergie, een markt die volop in ontwikkeling is. Door onze kennis en ervaring en het gebruik van de juiste schepen zijn we een waardevolle partner voor dit type complexe projecten. Met name voor wind op zee, waar turbines en structuren steeds groter worden in steeds uitdagender condities, is onze vloot uitermate geschikt. We verwachten in de nabije toekomst meer van dit soort opdrachten te zullen binnenhalen."

De opdracht zal worden uitgevoerd in 2020 en 2021.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,765
Diesel1,474

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden