Clicky


Buitenveldertbaan Schiphol week buiten gebruik vanwege onderhoud

Buitenveldertbaan Schiphol week buiten gebruik vanwege onderhoud
12-07-2019 10:20 | Algemeen | auteur Redactie

SCHIPHOL - Schiphol voert tussen 14 en 21 juli geplande onderhoudswerkzaamheden uit aan de Buitenveldertbaan. Tijdens deze werkzaamheden is de Buitenveldertbaan niet beschikbaar voor vliegverkeer en wordt de Schiphol-Oostbaan mogelijk meer ingezet. Om deze periode niet langer dan strikt noodzakelijk te laten duren, voert Schiphol gelijktijdig verschillende werkzaamheden aan baan, rijbanen, markering en verlichting uit.

Werkzaamheden

Tijdens het reguliere onderhoud wordt onder andere het rubber van de baan verwijderd. Vliegtuigenbanden laten bij elke landing een klein beetje rubber achter op de baan. Dat gaat in het asfalt zitten, waardoor het minder stroef wordt. Na een paar duizend landingen wordt het tijd om het rubber te verwijderen. De lampen van de Buitenveldertbaan worden schoongemaakt en indien nodig worden lampen vervangen. Tevens wordt op verschillende plekken het asfalt gerepareerd. Er worden afwateringsgoten schoongemaakt en de baanmarkering wordt bijgewerkt.

Aangepast baangebruik tijdens de werkzaamheden

Door de buitengebruikstelling van de Buitenveldertbaan zal het vliegverkeer tijdens de werkzaamheden mogelijk vaker de Schiphol-Oostbaan gebruiken. Dit is voornamelijk afhankelijk van het weer. Bij beperkte zichtomstandigheden of buien in de omgeving van de luchthaven zal de Schiphol-Oostbaan eerder worden ingezet. De Buitenveldertbaan en de Oostbaan volgen voor een deel dezelfde vliegroutes.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar
  • Sipke Appel
    PH-KVG (MSN 20211)
  • Sipke Appel
    PH-CKA (MSN 33694)
  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)