Swissport bouwt ultramoderne luchtvrachtfaciliteit op Brussels Airport

Swissport bouwt ultramoderne luchtvrachtfaciliteit op Brussels Airport
11-07-2019 17:38 | Luchtvracht | auteur Redactie

ZAVENTEM - Swissport investeert in een ultramoderne luchtvrachtfaciliteit op Brussels Airport. Brussels Airport bouwt het gebouw en Swissport heeft een langetermijnlease ondertekend en investeert verscheidene miljoenen euro in apparatuur en fittingen voor de nieuwe faciliteit. Het gebouw zal bestaan ​​uit een magazijn van 25.000 vierkante meter, een material handling systeem, kantoorruimte en 3.620 vierkante meter aan end-to-end faciliteiten in het nieuwe Swissport Pharma Center.

Een geavanceerd magazijn, een gloednieuw vier verdiepingen tellend kantoorgebouw voor Swissport en zijn klanten en ultramoderne farmaceutische faciliteiten zullen Swissport de nodige infrastructuur bieden om het vrachtvervoer op Brussels Airport naar een hoger niveau te tillen.

Het gloednieuwe Swissport Pharma Center zal een groter oppervlak hebben voor farmaceutische producten. Ambient pharma-ruimte (+ 15 ° tot + 25 ° C) zal meer dan verdrievoudigen van 800 m² tot 2.620 m². Bovendien is een koelinstallatie van 1.000 m² (+ 2 ° tot + 8 ° C) beschikbaar. Met de nieuwe end-to-end-koelketen wil Swissport zijn aandeel in de farmaceutische luchtvervoersactiviteiten in Brussel, en wereldwijd, verder vergroten.

"Ons nieuwe magazijn en het ultramoderne Swissport Pharma Center zullen de maatstaf zijn voor moderne en efficiënte luchtvracht en farmaceutische logistiek", zegt Luzius Wirth, Executive Vice President Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) voor Swissport .

"De investering onderstreept onze inzet voor de Belgische markt. Tegelijkertijd werken we aan het verbeteren van de winstgevendheid van onze Belgische bedrijfsactiviteiten om langdurige werkzekerheid te creëren voor onze medewerkers."

De bouw van de nieuwe Swissport-faciliteit begon in januari 2019 en zal ongeveer twee jaar in beslag nemen, na een gefaseerde aanpak.

Swissport Belgium, met een personeelsbestand van ongeveer 2.000 werknemers, verwerkt meer dan 550.000 ton luchtvracht. De divisie grondservicediensten bedient ongeveer 7,5 miljoen passagiers per jaar.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,478

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden