Vrijdagmiddag in oosten kans op wateroverlast

Vrijdagmiddag in oosten kans op wateroverlast
11-07-2019 17:14 | Weer en Verkeer | auteur ANP

ENSCHEDE - Het oosten van Nederland krijgt vrijdagmiddag mogelijk te maken met wateroverlast. Dat meldt Weeronline. Doordat de buien langzaam overtrekken, valt veel neerslag - lokaal tot 50 millimeter.

De dag begint vrijdag bewolkt met af en toe regen. In de loop van de ochtend ontwikkelen de buien zich en neemt de kans op onweer toe. Vooral in de oostelijke helft van het land komen in de middag stevige regen- en onweersbuien voort.

De buien verplaatsen zich langzaam, waardoor lokaal veel water kan vallen. Bij de buien kunnen ook flinke windstoten voorkomen. In het westen van het land is het droger en schijnt vaker de zon. De temperatuur stijgt in het westen naar maximaal 20 graden, in het oosten wordt het ongeveer 23 graden. Vrijdagavond wordt het op steeds meer plaatsen droog.

Dat de neerslag vooral in het oosten valt, komt goed uit: daar bevinden zich de droogste gebieden van Nederland. Het neerslagtekort in regio's als Twente en de Achterhoek is opgelopen naar meer dan 200 millimeter. Echt effectief zijn de plensbuien echter niet: doordat de bodem is uitgedroogd, spoelt een groot deel van het water direct weg.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,801
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden