Clicky


United Waalhaven Terminals ziet haar activiteiten in Born exponentieel groeien

United Waalhaven Terminals ziet haar activiteiten in Born exponentieel groeien
18-06-2019 16:26 | Bedrijfsresultaten | auteur Redactie

ROTTERDAM - United Waalhaven Terminals (UWT) ziet haar activiteiten in Born in het afgelopen jaar fors groeien. De activiteiten van UWT, welke worden verricht op het terrein van zusterbedrijf Barge Terminal Born (BTB), zijn gericht op reparatie, upgrade en schoonmaak van lege containers.

Met een volledig ingericht reparatieterrein, inclusief wasplaats, beschikt UWT over een unieke in-land locatie nabij de “logistieke hotspots” in Limburg, Belgisch Limburg en het Duitse Ruhrgebied. De in 2017 aangevangen activiteiten blijken een groot succes en de vraag van met name de grote rederijen is nog steeds groeiend.

General Manager Rob Wervenbos van UWT spreekt van een trend: “We zijn in 2017 begonnen, mede op verzoek van MSC, welke op zoek was om ook in deze groeilocatie verzekerd te zijn van kwalitatieve reparaties waarbij de rapportages aansluiten op hun bestaande EDI. We zien dat de rederijen zich meer op het achterland zijn gaan focussen en dat de daarbij behorende dienstverlening hierin een belangrijke rol heeft. In het afgelopen jaar hebben wij vijf nieuwe rederijen mogen verwelkomen en zijn de reeds bestaande klanten hard gegroeid. Gezien de focus van de rederijen op het achterland zien we voorlopig nog geen eind aan deze trend.”