Clicky


VWLD ontwikkelt hoofdkantoor met dc voor Welkoop

VWLD ontwikkelt hoofdkantoor met dc voor Welkoop
21-05-2019 09:15 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

APELDOORN - VolkerWessels Logistics Development (VWLD) ontwikkelt voor Welkoop een nieuw servicekantoor met distributiecentrum op Bedrijvenpark Apeldoorn Noord 2. Hiervoor hebben beide partijen de huurovereenkomst getekend. Het huidige servicekantkantoor en DC in Ede wordt na de oplevering in oktober 2020 verplaatst naar Apeldoorn. De realisatie van het project start na de zomer van 2019.

Project op 4,5 ha grond

VWLD koopt ca. 4,5 ha grond, voor de realisatie van een servicekantoor van circa 3.500 m² met een distributiecentrum van ca. 20.000 m² met een parkeergarage voor ca. 180 parkeerplaatsen. Welkoop gaat ook de e-commerce vanuit deze locatie organiseren.

Welkoop werd tijdens het ontwikkeltraject geadviseerd door Grip Advies en Barcon. Systabo, een onderneming van VolkerWessels, is verantwoordelijk voor de realisatie. Leferink Architecten verzorgde in samenwerking met B+O Architectuur en Interieur de architectuur voor het project.

Strategische locatie

Yvonne Tiberius van Welkoop: “Ons nieuwe servicekantoor / distributiecentrum in Apeldoorn Noord is centraal gelegen ten opzichte van onze winkels en heeft bovendien een gunstige ligging dichtbij de A1 en A50. De extra 7.000 m2 ten opzichte van onze huidige locatie is noodzakelijk gezien onze groei in omzet, assortiment en volume. Wij kijken ernaar uit om onze winkels en klanten vanuit Apeldoorn te kunnen bedienen!”

Erjan Sprakel van VolkerWessels Logistics Development: “De nauwe samenwerking tussen de teams van Welkoop, de Gemeente Apeldoorn en VolkerWessels Logistics Development heeft geleid tot een prachtig resultaat dat aan alle eisen en wensen van Welkoop voldoet. Wij kijken uit naar de start bouw in oktober.”

Wethouder Jeroen Joon (economische- en Grondzaken) van de gemeente Apeldoorn: “Met de keuze van Welkoop om haar nieuwe hoofdkantoor en distributiecentrum in Apeldoorn te vestigen wordt wederom de strategisch ligging van onze stad bevestigd. Apeldoorn mag zich verheugen in een warme belangstelling van bedrijven om zich in onze mooie gemeente te vestigen. Samen met onze mensen proberen wij elke dag onze slogan “Apeldoorn, ondernemende stad” inhoud te geven!”

Foto's

  • Vydraulics
    Vydraulics