Clicky


FNV-leden willen voor iedereen gelijke winstdeling bij KLM

FNV-leden willen voor iedereen gelijke winstdeling bij KLM
12-04-2019 20:16 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

AMSTERDAM - Volgens afspraken in de cao is de winstdelingsregeling bij KLM een percentage van het maandsalaris. Dat betekent dat hoger betaalden meer ontvangen dan de lager betaalden. FNV hield een enquête over de cao-inzet. Veel leden en niet leden hebben ingevuld: ‘winstdeling als gelijk bedrag voor iedereen’.

"We gaan dat punt zeker meenemen. Bij winstsdeling is FNV voor een gelijk bedrag voor iedereen. Om dit punt binnen te halen, zal KLM niet onze grootste tegenstander zijn. Hoe de winstdeling ook verdeeld wordt, KLM is hetzelfde bedrag kwijt", zegt vakbond FNV.

Weinig steun

Maar, voor een gelijk bedrag voor iedereen moeten ook de cao Vliegers en de cao Cabinepersoneel aangepast worden. "Wij verwachten dat VNV en VNC dat gaan blokkeren. En zonder aanpassing van deze cao’s, kan een gelijk bedrag voor iedereen niet gerealiseerd worden. Ook dichter bij huis krijgen we problemen: VKP, NVLT en Unie gaan een dergelijk voorstel niet steunen. CNV wellicht wel (niet zeker). En dat zijn de partijen die de cao Grondpersoneel sluiten."

"Als we dit willen realiseren, leidt het niet tot knokken met KLM, maar met collega’s. We gaan het voorstel bij de cao-onderhandelingen meenemen, laat daarover geen misverstand bestaan. We brainstormen nog om dit punt binnen te halen", besluit de vakbond vrijdag.