Clicky


Brexitperikelen maken easyJet behoedzamer

Brexitperikelen maken easyJet behoedzamer
01-04-2019 11:21 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

LONDEN - Prijsvechter easyJet is voorzichtiger geworden over de prestaties dit boekjaar. De luchtvaartmaatschappij wijst onder meer op de aanhoudende onzekerheid rond de brexit, die de vraag naar tickets tempert. Met name in de komende zes maanden, de tweede jaarhelft van het gebroken boekjaar van de maatschappij, voorziet easyJet een lager rendement.

De Britse maatschappij is niet alleen minder positief over de prestaties in het Verenigd Koninkrijk. Ook in Europa drukken brexit en macro-economische ontwikkelingen op de vraag naar tickets. In januari waarschuwde het bedrijf al voor het negatieve effect van overcapaciteit in de luchtvaartsector op de ticketprijzen.

Over de eerste helft van het gebroken boekjaar verwacht easyJet een omzet die circa 7,4 procent lager uitvalt dan een jaar eerder op basis van gelijke wisselkoersen. Verder zullen de kosten bij de maatschappij zijn opgelopen. Zo is easyJet meer geld kwijt aan brandstof en personeelskosten.

Op de beurs in Londen ging het aandeel easyJet maandagochtend hard omlaag na de berichtgeving. Ook de koersen van andere luchtvaartmaatschappijen stonden onder druk.