Vrachtwagenchauffeurs negeren plaatsen sneeuwkettingen met alle gevolgen van dien

Vrachtwagenchauffeurs negeren plaatsen sneeuwkettingen met alle gevolgen van dien [+foto's]
15-03-2019 11:26 | Buitenland | auteur Redactie

FREIBURG(D) - Donderdagmiddag kwamen veel vrachtwagenchauffeurs erachter dat verkeersborden niet ter decoratie langs de kant van de weg staan. Terwijl in de valleien naar Todtnau slechts af en toe sneeuw viel, sneeuwde het aanzienlijk harder in de hoger gelegen gebieden.

Een groot aantal vrachtwagenchauffeurs negeerden donderdagmiddag, volgens de Duitse politie, de verkeersborden op de B317 van Todtnau naar Feldberg, voor het plaatsen van sneeuwkettingen. 

De parkeerplaats bij Brandenberg, die bedoeld is om de sneeuwkettingen te plaatsen, werd niet gebruikt. De ritten van deze eigenwijze chauffeurs eindigden echter in de vrachtwagenopstoppin op de oprit naar Feldberg. Op een gegeven moment zaten er wel twintig vrachtwagens tegelijk vast in de sneeuw.

Er ontstonden chaotische en gevaarlijke omstandigheden, meldt de politie.

De B317 moest tijdelijk worden afgesloten vanwege de chaos. De politie meldt dat het een geluk bij een ongeluk is dat maar twee vrachtwagenchauffeurs in de vangrail terecht zijn gekomen en waarbij ook enkel sprake was van materiële schade.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden