Clicky


Vier nieuwe Airbus A220's voor Air Vanuatu

Vier nieuwe Airbus A220's voor Air Vanuatu [+foto's]
26-02-2019 11:36 | Buitenland | auteur Redactie

VANUATA - Air Vanuatu, de nationale luchtvaartmaatschappij van het eiland Vanuata in de Stille Oceaan, heeft een order bij Airbus getekend voor vier Airbus A220's (twee A220-100s en twee A220-300s). Het is Air Vanuatu's eerste order ooit bij Airbus.

Air Vanuatu, gevestigd op Bauerfield International Airport in de hoofdstad Port Vila, is actief op 26 binnenlandse luchthavens en internationaal naar Australië, Nieuw-Zeeland, Fiji en Nieuw-Caledonië. Het is met haar luchtvaartdiensten begonnen in 1987, en heeft een essentiële rol gespeeld bij de oprichting van Vanuatu als toeristen- en investeringsbestemming.

Momenteel exploiteert de luchtvaartmaatschappij een Boeing 737- en ATR 72-vloot.

Air Vanuatu CEO Derek Nice zei: "Deze vliegtuigen worden ingezet om te opereren op onze huidige binnenlandse en internationale routes, inclusief onze nieuw aangekondigde non-stop Melbourne-Vanuatu-service, en zullen de plannen om ons netwerk in de South Pacific uit te breiden, versterken."

Passagiers aan boord van de A220 ervaren een superieur cabinecomfort, de breedste stoelen en de grootste vensters in zijn marktsegment.  De A220 levert een ongeëvenaarde brandstofefficiëntie.

Het combineert de modernste aerodynamica, geavanceerde materialen en Pratt & Whitney's nieuwste PW1500G-geschakelde turbofan motoren bieden ten minste 20 procent minder brandstofverbruik per stoel in vergelijking met de vorige generatie vliegtuigen.