Clicky


Rotra neemt 500ste Scania in gebruik

Rotra neemt 500ste Scania in gebruik
22-02-2019 15:45 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

DOESBURG - Rotra Forwarding uit Doesburg verwelkomde onlangs de 500ste Scania in haar wagenpark. De jubileumtruck was een Scania S450 tweeassige trekker met de zuinige 450 pk 13-liter SCR-only motor. Deze trekker maakte deel uit van een grotere order die verspreid over 2018-2019 wordt uitgeleverd en een diversiteit aan specificaties omvat. Deze bevatten onder andere distributievoertuigen met de nieuwe 7-liter motor en 410 pk LNG trekkers.

Scania is sinds vele jaren een vaste factor in het wagenpark van Rotra. Niet alleen vanwege de goede TCO en de ondersteuning vanuit de dealervestigingen, maar ook door constructief mee te denken in de innovatieve en duurzame ambities van Rotra. Het bedrijf is op beide vlakken leidend in de branche en werkt daarom graag met partners die deze ambities delen.

Zo was Rotra één van de eersten die met gas ging rijden, zowel CNG als LNG, en zette als eerste een LZV op de weg. Het bedrijf heeft zelfs een jaar lang testen gedaan met een Scania ethanoltruck. Initiatieven die stuk voor stuk blijk geven van een hoog ambitieniveau om voorop te lopen bij de ontwikkeling van de branche.

Ook in logistieke concepten rijdt Rotra vooraan in het peloton. Zo is het bedrijf niet alleen aanwezig in het wegtransport, maar is het ook actief in de luchtvracht, zeevracht, transport per spoor en binnenvaart. Voor het laatste beschikt men op de eigen locatie in Doesburg over een containerterminal met dagelijkse afvaarten naar en van de havens van Rotterdam en Antwerpen.

Als logistiek dienstverlener heeft Rotra inmiddels meer dan honderd jaar ervaring en kreeg enkele jaren geleden zelfs het predicaat ‘Koninklijk’. Een mooie bekroning voor de vier generaties uit de familie Roelofsen die sinds de start van het bedrijf, in 1909 door Hermanus Roelofsen, het bedrijf hebben geleid. Bij de vestigingen in Nederland en België zijn zo’n 925 mensen werkzaam.